Treebird Boomverzorging
Bert van Tichelen

Snoeien & boomverzorging

Snoeien is meer dan alleen het knippen van takken; het is een essentiële kunst en wetenschap die bijdraagt aan de gezondheid, veiligheid en esthetiek van bomen. Als hart en ziel van onze boomverzorgingsdiensten benaderen we elke snoeiklus met precisie, kennis en een diep respect voor de natuurlijke vorm en behoeften van de boom.

Snoeien en boomverzorging vereisen een grondig begrip van boomfysiologie, ziektepreventie en de unieke eisen van verschillende boomsoorten. Ons doel is niet alleen om de levensduur van bomen te verlengen, maar ook om hun natuurlijke schoonheid te versterken en hun rol binnen het ecosysteem te ondersteunen. Of het nu gaat om het bevorderen van een gezonde groei, het verwijderen van zieke of beschadigde takken, of het vormgeven voor esthetische of veiligheidsredenen, we passen geavanceerde snoeitechnieken toe die afgestemd zijn op de specifieke vereisten van elke boom.

Kroonverkleining of opkronen

Door het inkorten van de kroon of het verwijderen van laaghangende takken kunnen wij de vorm en structuur van de boom verbeteren, terwijl we tegelijkertijd de veiligheid vergroten en zorgen voor voldoende lichtinval.

Verwijderen van gevaarlijke taken

Dode takken of takken die een gevaar vormen, moeten op een veilige en professionele manier worden verwijderd. Onze boomverzorgers hebben de nodige kennis en vaardigheden om deze taken uit te voeren en de veiligheid van uw omgeving te waarborgen.

Verjongen van oude verwaarloosde fruitbomen

Met onze expertise kunnen we oude en verwaarloosde fruitbomen nieuw leven inblazen door middel van zorgvuldige snoei, zowel zomer- als wintersnoei. Op deze manier stimuleren we de groei en productiviteit van de bomen.

Plaagbestrijding

Wanneer bomen worden geteisterd door plagen zoals de kastanjemineermot of processierupsen, bieden wij ecologisch advies en langdurige oplossingen. Door het gebruik van feromoonvallen, lijmbanden en ecologische preventieve maatregelen kunnen we plagen op een milieuvriendelijke manier beheersen.

Stormschade

Na een storm kunnen bomen beschadigd raken, waardoor ze een risico vormen voor mensen en eigendommen. Wij staan klaar om stormschade te beoordelen, noodmaatregelen te nemen en indien nodig de benodigde snoei- of verwijderingswerkzaamheden uit te voeren.

Opruimwerken

Bij snoei- en vellingswerkzaamheden is het opruimen van takken en ander groenafval essentieel. Wij zorgen voor een efficiënte en milieuvriendelijke verwerking van het snoeiafval. Met onze mobiele hakselaar kunnen we takken ter plaatse versnipperen, wat resulteert in snellere compostering en voeding voor uw planten. Indien gewenst kunnen we ook een hakselaar verhuren, waarbij uw eigen medewerking mogelijk is.