Treebird Boomverzorging
Bert van Tichelen

Veteraanbomen

Veteraanbomen zijn levende monumenten die getuigen van de tijd en veranderingen in het landschap. Hun indrukwekkende leeftijd, imposante grootte en rijke ecologische waarde maken ze niet alleen tot culturele schatten, maar ook tot cruciale pijlers van biodiversiteit. Bij Treebird Boomverzorging begrijpen we de unieke behoeften en uitdagingen die gepaard gaan met de zorg voor deze majestueuze reuzen. Daarom liggen veteraanbomen ons nauw aan het hart.

Onze toewijding aan veteraanbomen gaat verder dan reguliere boomzorg; het is een passie gedreven door respect en bewondering voor hun verhaal en erfgoed. Met specifieke kennis en uitgebreide expertise zetten we ons in voor de conservatie en het welzijn van veteraanbomen. Wij erkennen hun onvervangbare rol in het ecosysteem, als gastheer voor een diversiteit aan flora en fauna, en als natuurlijke erfstukken die generaties verbinden.

Bij de verzorging van veteraanbomen combineren we traditionele methoden met de nieuwste technieken in boomverzorging. Dit omvat zorgvuldige gezondheidsbeoordelingen, op maat gemaakte onderhoudsplannen en indien nodig, het gebruik van geavanceerde technieken om hun stabiliteit en levensduur te verlengen. Ons doel is om deze monumentale bomen te behouden voor toekomstige generaties, terwijl we hun natuurlijke schoonheid en ecologische functies beschermen en versterken.

Tomografie en picus-meting

Met behulp van geavanceerde technieken kunnen we de conditie van het hout(rot) in de veteraanbomen in kaart brengen, zodat we gerichte maatregelen kunnen nemen om de stabiliteit en gezondheid van de bomen te behouden.

Verankeringen tegen uitscheuren

Om de veiligheid van veteraanbomen te waarborgen, kunnen we verankeringen plaatsen om het uitscheuren van rotte takken te voorkomen en de stabiliteit van de boom te verbeteren. Dit omvat stormverankeringen en het plaatsen van stutten.